Målet er nådd!

1. TIL 8. KLASSE ER FULLFØRT

 

Etter fire år med innsamling er målet med å bygge en fullverdig skole fra 1. til 8. klasse nå nådd. Dette året går det allerede 520 barn på Future Hope Academy i Arba Minch, Sørvest Etiopia.

Drømmen deres har gått i oppfylling og mange har vært med på å gjøre det mulig. I løpet av disse fire åra har de og fått et akutt behov for barnehage slik at tallet på elever blir litt redusert og ei klasse barnehagebarn er tatt inn.

8 oktober 2013 ble de to siste bygningene, en administrasjonsfløy og en klasseromsfløy innviet. Det var stor begeistring med tale, sang, gaver, musikk og god mat.

Heile 34 Norgesgjester var til stede, 12 elever og lærere fra de videregående skolene i Sykkylven, Spjelkavik og Ulsteinvik samt 22 andre personer som støtter prosjektet, inklusive de to, Steinar og Ole Andreas, som fikk ideen til å engasjere både unge og eldre i et skoleprosjekt. Alle disse fikk se prosjektet på nært hold og det gjorde stort inntrykk!

 

Fra før er det bygd to klasseromsfløyer med i alt 10 klasserom.  Den tredje fløya har pedagogisk senter og geografirom. Utenom det opprinnelige budsjettet er det også bygd bro over elva, og ei lunsjhytta, i tillegg til at det er laga til et område for uteaktiviteter, slik det kreves fra myndighetenes side

Det reviderte budsjettet for prosjektet var 3.998.986 birr ( frå 1,3 til 1,6 millioner alt etter kursen på birr som har forandra seg  fra prosjektet  blei begynt). Til sammen er det overført Nok 1 585 000, av disse er 308 000 birr, vel 100 000 Nok, brukt til forskjellige poster (se ovenfor) som ikke var på budsjettet, men som Framtid og Håp har vært enige i og oppfordra ti,l eller som myndighetene har krevd. Den endelige kostnaden for sjølve skolen blir da i norske kroner ca 1,48 mill. Det synes vi er bra når en tar i betraktning den store prisoppgangen som har vært i Etiopia.

Siden alt har gått etter planen og raskere enn vi turde håpe på, foreslår vi nå å fortsette:

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.